Бившият шеф на МВФ олекна с 1,5 млрд. долара

share

1,5 млрд. долара ще трябва да плати бившият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан на Нафисату Диало, предаде ИТАР-ТАСС.

Сумата, която ще получи камериерката от нюйоркския хотел Sofitel, която обвини френския финансист в сексуално посегателство, е част от извънсъдебното споразумение между двамата, сключено между двамата през декември. След като плати хонорарите на адвокатите си, жената ще получи около 70% от сумата. Първоначалната информация бе, че компенсацията е в размер на 6 млн. долара, но представителите на двете страни опровергаха тези твърдения. Бившият директор на МВФ бе обвинен от имигрантката през май 2011 г. По-късно процесът бе прекратен заради съмнителните показания на ищцата. След това тя подаде иск за нанесени материали щети.

Въпреки прекратяването на делото Строс-Кан трябваше да се оттегли от поста си и бе сменен Кристин Лагард. Той бе принуден и да се откаже от президентската надпревара в родината си, въпреки че бе смятан за основен конкурент на Никола Саркози. Вместо Строс-Кан социалистите издигнаха сегашния президент Франсоа Оланд.

Водещи новини

Още новини