Висока избирателна активност на президентските избори в Русия

share

Към 10,00 ч. московско време (09,00 ч. българско) на изборите за президент на Русия са гласували 12,2 процента от избирателите - повече, отколкото на миналите избори, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на представител на Централната избирателна комисия.

На миналите избори за президент през 2008 г. активността на избирателите за цяла Русия към този час е била 8,9 процента, а на изборите за Държавна дума през 2011 г. - 5,2 процента, заяви заместник-председателят на ЦИК Леонид Ивлев.

Кандидатът за президент Владимир Жириновски гласува в избирателна секция в Москва, придружен от съратници. Лидерът на либерал-демократите изрази недоволство от кабинките за гласуване.

"Това не са кабинки, а кошарки някакви! Докато стоях на опашка, виждах какво става там, а сега всички ще гледат мене", възмути се той пред представителя на комисията. Все пак той се надява, че изборите ще бъдат честни и прозрачни.

След като пусна бюлетината си, Жириновски каза на журналистите, че иска утре всички да имат добро настроение. "Ако настроението е лошо, значи изборите са били неправилни", заяви той.

Водещи новини

Още новини