Няма да наказват водещата, "погребала" Владимир Путин

share

Ръководството на руската телевизия ТВК от сибирския град Красноярск няма намерение да накаже водещата Мария Бухтуева, допуснала гаф в пряк ефир, като говорила за идеята "да бъде погребан Владимир Путин" вместо Владимир Ленин, съобщи РБК.


Скандалният видеоклип бе излъчен в новините на ТВК в петък, 27 януари. Бухтуева каза, че цял интернет обсъжда "дали трябва да бъде погребан Владимир Путин". Всъщност обаче ставаше дума за предложението на бизнесмена и кандидат-президент Михаил Прохоров в Русия да се проведе референдум по въпроса дали да бъде погребано тялото на Владимир Ленин. Балсамираното тяло на Ленин е в мавзолея на Червения площад.
Клипът с гафа на телевизионната водеща бе качен в интернет и през почивните дни е бил видян от над 300 000 души. Мнозина потребители на интернет споделиха опасения, че Бухтуева може да бъде уволнена заради грешката си. Ръководството на телевизия ТВК реши Бухтуева да остане на заемания пост - главен редактор на новинарския отдел, при все че неотдавна друг руски канал понижи в длъжност своя служителка за подобен гаф в пряк ефир.
През ноември администрацията на РЕН-ТВ наказа тогавашната си водеща Татяна Лиманова, направила пред камерата неприличен жест, преди да бъдат показани кадри с президента на САЩ Барак Обама, напомня агенцията.

Водещи новини

Още новини