Путин разкри дълго укривана тайна

share

Руският премиер Владимир Путин разкри, по време на посещението си в родният Санкт Петербург, че една от жертвите на тригодишната блокада на града по време на Втората световна война е неговият роден брат Виктор, който тогава бил едва на две годинки, предава МИА, цитирана от "Идивиди".

"Не знам къде е погребан брат ми, който никога не съм виждал", подчерта Путин по време на посещението си на гробищата на жертвите от войната.

Той поясни, че брат му е бил взет насила от властите, които са искали уж да го предпазят от ужасите на войната през 1941 г.

"Те са взели децата за да ги спасят, но той за съжаление се разболява от дифтерия и умира през 1942 година. Вероятно тук някъде е погребан", през сълзи отбелязва руският премиер, показвайки един от масовите гробове.

Междувременно руски медии вече информираха, че в книгата с жертвите на обсадата са открити данни, които посочват, че Виктор Владимирович Путин, който е роден през 1940 г. умира две години по-късно и е погребан на ленинградските гробища Пискариовскойе.

Припомняме, че обсадата на Ленинград започва на 8 септември 1941 г. и продължава до 27 януари 1944 година.

Водещи новини

Още новини