Владимир Путин си купувал вила в Андалусия

Интернет
share

Премиерът на Русия Владимир Путин възнамерява да си купи вила в Испания, твърдят местните медии.

Изданията не цитират източниците си на информация, но намекват, че Путин се е замислил да смени местожителството си заради нелеката политическа ситуация в Русия. Средиземноморското крайбрежие било избрано по съвет от страна на бившия кмет на Москва Юрий Лужков.

Путин води преговори за закупуването на собственост в жилищния комплекс Club da Campo la Zagaleta в селцето Бенаавис, близо до курортните градове Естепона, Ронда и Марбея, пише интернет изданието Vanitatis.

Мястото, където трябва да е вилата на Путин, се смята за курорт на богатите. Разкошните вили и шикозният начин на живот там дори в разгара на кризата привличат собствениците на тъпкани с пари банкови сметки - близкоизточни шейхове, топмениджъри на големи компании и т.н.

Според информация на сайта на Club da Campo la Zagaleta в момента там се продават повече от 20 вили с парцели от 0,3 до 1,3 хектара. Къщите са най-вече на един и два етажа с квадратура от 400 до 2000 кв. м. На територията на комплекса има игрища за голф и тенис. Селището явно е разчитало на клиенти от Русия, защото сайтът му има руска версия.

Путин е решил да се спре на това селище след разказите на бившия московски градоначалник Лужков за местните красоти, твърди Vanitatis. Самият Лужков е собственик на имение в района, където сади фиданки и развъжда пчели. А съпругата му Елена Батурина е решила да построи нещо подобно и на мароканското крайбрежие. Испанското издание предполага, че това е идеален избор за Путин - той води здравословен начин на живот, не пие, не пуши, тренира самбо, язди, а районът предлага идеални условия за подобни дейности.

Интересен е моментът, че обитателите на комплекса гласуват за всеки нов кандидат за техен съсед - така че, ако Путин наистина възнамерява да си купи въпросната вила, ще трябва да спечели още едни "избори". Негови съседи със сигурност няма да бъдат Хулио Иглесиас, Шакира и Дейвид Бекъм. Кандидатурите на звездите били отхвърлени заради прекомерната им популярност.

Засега обаче няма никакво потвърждение на сведенията за това, че руският премиер ще купува вила в селището, пише newsru.com. Също така не са доказани и другите "точки в обвинението". На Путин се приписва собствеността на дворец край Геленджик, а еколозите го упрекват, че вреди на фауната със строителството на път към VIP дачата в Красная поляна.

Водещи новини

Още новини