Бивш вицепремиер на Путин на митинга срещу Кремъл

share

Бившият министър на финансите на Русия Алексей Кудрин възнамерява да вземе участие в митинга „За честни избори”, който ще се състои в събота на булевард „Академик Сахаров” в Москва, и да произнесе реч на него.

„Върнах се в Москва. Тук ще отида, ще говоря”, каза Кудрин пред РИА Новости. Вестник „Коммерсант” публикува статия на Кудрин, в която бившият министър изразява съгласие с лозунгите на протестиращите срещу резултатите от изборите за Държавна дума и заявява готовност „да подкрепи проекта за организиране на реален диалог между обществото и властта”.

Преди три месеца руският финансов министър Алексей Кудрин, който е на поста си от 2000 г., подаде оставка. Решението беше взето непосредствено след искането на президента Дмитрий Медведев. Причината беше изказване на Кудрин, че не се вижда като част от правителство, оглавено от Дмитрий Медведев.

Владимир Путин обяви, че ще се кандидатира на президентските избори в Русия, а ако спечели начело на правителството ще застане настоящият президент Дмитрий Медведев.
 

Водещи новини

Още новини