Испанско списание публикува нови карикатури на Мохамед

share

Испанското хумористично списание "El Jueves" ("Четвъртък") помести в последният си брой нови карикатури на Мохамед.

Както съобщават редакторите на изданието, "сатиричните рисунки се публикуват в знак на солидарност с френските им колеги от списанието "Шарли Хебдо", които миналата седмица пуснаха първите карикатури, "изобличаващи" Пророка".

На рисунката, която е отпечатана на титулната страница е изобразен човек, много наподобяващ Мохамед, който дава показания в полицейски участък. Надписът под нея гласи: "Дали някой знае как изглежда Мохамед?", отбелязва радио "Свобода".

Припомняме, че миналата седмица в сряда френският седмичник "Шарли Хебдо" излезе с поредица от карикатури на Пророка. На обложката му бе представен мюсюлманин в инвалидна количка, возена от евреин. Илюстрацията бе озаглавена "Недосегаемите-2" и се явяваше пародия на популярния френски филм "Неприкосновенните" в който главни герои бяха аристократ-инвалид и негов тъмнокож помощник. Според редакторите, този брой на списанието е бил буквално разграбен за 1 час. По-късно дори се наложила допечатка, която също е била изкупена бързо. Карикатурите бяха публикувани на фона на все по-задълбочаващите се безредици предимно в Близкия изток и в Северна Африка, срещу филма "Невинността на мюсюлманите", който, както бе съобщено в последствие, е възможно дори да не съществува.

Водещи новини

Още новини