Румънец, знаел, че е заразен с коронавирус, пътувал със самолет от Мадрид до Букурещ

pixabay
share

Румънец, който знаел, че е заразен с коронавирус, е пътувал със самолет от Мадрид до Букурещ, поставяйки в опасност живота на други около 60 пътници, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33049

Групата за стратегическа комуникация съобщи, че днес на международното летище Отопени в Букурещ е пристигнал самолет с пътници, на борда на който се намирал румънски гражданин, който е представил медицинско удостоверение от испанските власти, потвърждаващо, че е заразен с новия коронавирус.

Кирил Домусчиев е с коронавирус

"Въпросното лице не е спазило препоръките на испанските власти, предвидени в документа, да остане в изолация за срок от 14 дни", посочва Групата за стратегическа комуникация, която информира обществеността по въпросите, свързани с коронавируса. Румънецът е проявявал по време на полета специфичните за коронавируса симптоми и е бил поет от мединцински екип на летището и транспортиран с изолирана носилка до Института за инфекциозни болести "Матей Балш" в Букурещ.

Властите са започнали процедура за идентификация на пътниците от полета, които са около 60 души. Групата за стратегическа комуникация уточнява, че самолетът принадлежи на частен оператор.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33049

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини