С 30 на сто нарасна броят на приетите в болница в Белгия заради епидемията

gettyimages
share

Броят на приетите в болница заради епидемията от Covid-19 в Белгия само за денонощие е нараснал с 30 на сто и достига 361 души от общо 1243 установени случая на заразяване досега, съобщава министерството на здравеопазването.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33049

До днес жертвите на болестта в страната са десет. Според данните най-често се заразяват хора на възраст 40-50 години. Най-много сред починалите са хората от третата възраст.

Турция ще евакуира днес 3614 свои граждани от девет европейски страни

В Белгия от началото на епидемията са били изследвани около 16 000 души.

Едва днес организации на търговците на хранителни стоки приеха мерки, които ще се прилагат от сряда. Мерките предвиждат в магазините да бъде осигурено разстояние от поне десет квадратни метра между купувачите. До касите ще бъдат поставени обозначения, така че хората да стоят поне на метър един от друг. Проверка по магазините днес показа липса на всякакви предпазни мерки от страна на купувачите и продавачите.

Белгийски лекари са в тежко състояние след работа с болни от COVID-19

От утре се предвижда служителите в магазините да получат ръкавици, както и опашките да бъдат обособявани пред търговските обекти, а не на касите. Белгийското служебно правителство днес положи клетва пред крал Филип, за да получи временно извънредни пълномощия.

Засега се предвижда служебните министри да работят с допълнителни пълномощия за овладяването на обществените и икономическите последици от епидемията за срок от три месеца. Възможно е този срок да бъде удължен еднократно с още три месеца, отбелязват местни медии.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33049

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини