Британски военен: Путин ни праща шпиони-рибари

gettyimages
share

Руският президент Владимир Путин изпраща шпиони на рибарски кораби, каза адмирал Алън Уест пред британския в. Дейли мейл.

Според оттеглилия се от активна дейност високопоставен военен на дегизираните плавателни съдове руски агенти събират данни за военноморските сили на Обединеното кралство. "Рибарските кораби са снабдени с възможно най-модерните уреди за проследяване, които могат да прихващат информация на разстояние от 200 мили (приблизително 320 километра)", допълва той. Адмиралът посочва, че шпионски съдове, плавали в международни води, са били засечени от кораби на НАТО в Северно море. "Русия явно се връща във времената на Студената война", коментира Уест, който е бил командващ на Кралския военноморски флот.

Наскоро британските военновъздушни сили бяха вдигнати на крак заради руски самолети, забелязани край западния бряг на Острова. За подобна провокация от страна на Москва днес съобщи и военното министерство в Рига. Военното министерство на Латвия заяви, че вчера самолети на Алианса, охраняващи въздушното пространство на Латвия, Литва и Естония, са били вдигнати по тревога. Причината е засечена руска ескадрила.

Водещи новини

Още новини