Пътувания до Израел - само по неотожност, съветват от МВнР

share

Пътуванията до и пребиваването в Израел на български граждани да бъдат предприемани единствено при случаи на неотложност, съветват от Министерството на външните работи.

Всички граждани, пристигащи в и напускащи Израел чрез летище Бен Гурион, следва да се информират предварително чрез своята авиокомпания за евентуални промени в техните полети, уведомява МВнР на сайта си.

Полети на "България Еър" до Израел няма да бъдат извършвани на 29 и 30 септември 2024 г. Решение за полетите през октомври за момента не е обявявано.

Правителството ще евакуира поетапно българите от Ливан

МВнР препоръчва на всички български граждани, намиращи се на територията на Израел, да се придържат стриктно към инструкциите на Израелската гражданска защита (Home Front Command) и да подават точни данни за продължителността на престоя си и данни за контакт до българското посолство в Тел Авив, с цел максимално съдействие при необходимост:

При необходимост българските граждани могат да се обръщат към Посолството на Република България в Тел Авив – Embassy.TelAviv@mfa.bg и спешните телефонни номера - + 972 54 595 4379; +972 547640089.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.

Водещи новини

Още новини