Израел е нанесъл тази нощ удари по 75 военни обекта на "Хизбула"

gettyimages
share

Израелските въоръжени сили обявиха днес, че през изминалата нощ са нанесли удари по около 75 военни обекта на ислямисткото движение "Хизбула" в Ливан - както в южната, така и в източната част на страната, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2655

Израелски бойни самолети "атакуваха през нощта около 75 терористични обекта на "Хизбула" в района на (долината) Бекаа и в южната част на Ливан, включително складове за боеприпаси, установки, готови да стрелят (по израелска територия), военни сгради, терористи и терористична инфраструктура", гласи изявлението.

САЩ и Франция призоваха за прекратяване на огъня за срок от 21 дни след масираните въздушни удари, които предизвикаха опасения от война, обхващаща целия Близък изток, припомня АФП. При ударите в Ливан от понеделник насам загинаха над 600 души, включително много цивилни. В същото време подкрепяното от Иран ислямистко движение увеличи броя на изстрелваните към Северен Израел ракети и обстреля за пръв път Тел Авив.

Нетаняху е дал зелена светлина за прекратяване на огъня в Ливан

Според ливанското министерство на здравеопазването, при удар в Юнин, в Бекаа, са загинали най-малко 9 души и са били ранени 11.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2655

Водещи новини

Още новини