16 души, сред които 8 деца, загинаха при въздушен удар в Сирия

share

Шестнайсет души, сред които осем деца, са били убити днес в Северна Сирия при въздушен удар, нанесен от военната авиация на режима на президента Башар ал Асад, предаде Франс прес, като се позова на опозиционна група.

Сирийският център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП) съобщи, че бомбардировката е била извършена в град Манджиб, в провинция Алепо. В същия регион, седем души са били убити при въздушни удари в Ал Баб и Азаз, на 7 километра от границата с Турция.

Най-малко 85 души са били убити в конфликта в Сирия днес, предаде ДПА, като се позова на опозиционни активисти. Те съобщиха за 11 загинали при въздушния удар в Манджиб.

168 души, сред които 63 военни и 60 бунтовници, са били убити в Сирия вчера, според СЦНЧП.

Над 60 хиляди човека са загинали по данни на ООН в конфликта в страната, избухнал преди повече от 22 месеца.

Русия - един от последните съюзници на Башар ал Асад - продължава да доставя оръжия на режима в Дамаск, съобщи днес сирийският вицепремиер Кадри Джамил, цитиран от Франс прес.

Джамил заяви пред руското радио "Ехото на Москва", че "Сирия винаги е получавала и сега още получава (оръжия от Русия)".

"Имаме споразумения, подписани преди кризата, и Русия изпълнява своите задължения", допълни той.

Сирийският вицепремиер не уточни какви оръжия получава страната му, но подчерта, че те са необходими за защитата на нейния суверенитет.

Водещи новини

Още новини