Следят развитието на китайската армия с рисунки

share

Китайските военновъздушни сили преразглеждат своята структура на управление по интересен начин. В продължение на десетилетие войник, служил в същата система, е пресъздавал ежедневието си в карикатури. Сега неговите колеги проследяват промените в армията през годините, като обсъждат цветните картинки, разказва БНТ.

Едва ли Гуо Женуа някога е предполагал, че рисунките, с които си е запълвал времето в армията, ще бъдат толкова полезни за нейното развитие. В момента 1000 от неговите цветни карикатури, които най-ясно изобразяват промените в армията, са подредени в своеобразна изложба.

Отправни точки в ретроспективната експозиция са ежедневието на войниците, помещенията, в които са настанени, униформата, екипировката и оръжията им. Много от картинките отразяват големите промени в армията през 2008 година, когато военновъздушната база на Гуо е засегната от голямо земетресение. След бедствието само за две години е изграден нов лагер с модерни съоръжения.

Гуо Женуа и неговите колеги планират да направят още една изложба и да я озаглавят "Армията през следващите 10 години". Предвидено е рисунките в нея да отразяват очакваните от войниците бъдещи промени.

Водещи новини

Още новини