Осъдиха принца на Непал на принудително лечение от наркозависимост

share

Бившият престолонаследник на Непал Парас Шах беше осъден от тайландски съд на един месец принудително лечение от наркотична зависимост, предаде ИТАР-ТАСС.

Съдът постанови, че още днес Шах трябва да се отиде в клиниката на местен затвор, където лекарите трябва да го отучат от пушенето на марихуана. Той беше задържан от полицията заради скандал в тайландския град Пукет и в джоба му бяха намерени три грама от опиата, но още преди това в Банкок беше издадена заповед за задържането му.

В столицата бившият престолонаследник изпотрошил луксозна стая в местен хотел по време на скандал с тайландската му приятелка. Затова днес той трябваше да лети, за да се изправи пред съд в Банкок, а утре отнове ще се яви пред съдии и ще отдие в затворническа клиника за наркозависими.

Днес стана ясно, че принцът изпотрошил не само хотелската стая, но и вила, която бил наел в Пукет. Според сведенията собствениците не завели дело срещу Шах, защото сумата, която бил платил, покривала и щетите, и просто му казали да си тръгне.

Непал не е монархия 2008 г. и оттогава страната се нарича Федерална демократична република Непал, припомня ИТАР-ТАСС.

Водещи новини

Още новини