Марио Станчев и Христо Йоцов представят ''Autumn Leaves In Sofia''

share

През лятото на 2013г. двама музиканти се срещат, за да осъществят една обща идея – да обединят таланта и опита си на дългогодишни творци и да свирят музиката, която ги вдъхновява.

Марио Станчев е пианист и композитор от световна величина, живеещ и работещ от много години във Франция. Освен с кариерата си на изпълнител, свирещ с известни музиканти от цял свят, той е известен и като основател и дългогодишен ръководител на джазовия департамент в Консерваторията в Лион. Създател и автор на редица джазови проекти както във Франция, така и по света.

Христо Йоцов
е от най-значимите имена на българската джаз сцена, музикант с огромен опит, международни изяви и отличия. Автор и аранжор на джазова, симфонична, камерна и театрална музика. От дълги години преподава ударни инструменти в джазовия отдел на музикалната академия в София.

Резултатът от тази среща са концерт в БНР (записан и излъчен от БНТ) и участие на джаз фестивала във Варна през лятото на 2013г.

Естествено продължение на тази идея е и създаването на албума “Autumn Leaves In Sofia”, записан през есента на същата година в студиото на Христо, с великолепното участие на басиста Димитър Карамфилов. В записа са включени пиеси и аранжименти на Марио, както и една композиция на Христо.

Албумът беше представен с голям успех в операта в Лион през пролетта на 2014г.

Сега е ред на представянето му и в България. Ценителите на джазовата музика и феновете на тези брилянтни изпълнители ще имат удоволствието да се срещнат с тях на концертите им:

19-ти ноември - “ Би-Боп Кафе” Пловдив
22-ви ноември - Джаз фестивал Русе
23-ви ноември - Концертна зала на Градска художествена галерия "Борис Георгиев" Варна
25-ти ноември - „Студио 5“ София

Разбира се, албумът “Autumn Leaves In Sofia” ще се предлага с автограф на всички, дошли да споделят това изживяване от най-висока проба.

Предварителната продажба на билети за концертите във Варна и София вече е в мрежата на EVENTIM.

Водещи новини

Още новини