Френсис Копола режисира сватбата на щерка си

интернет
share

Прочутият режисьор Френсис Форд Копола не издържа на тръпката и направи от сватбата на не по-малко известната си дъщеря и колежка София истинска холивудска постановка.

Тя каза „да” в събота вечерта на певеца на френската група “Phoenix” Томас Марс, а шаферките бяха двете им дъщерички – четиригодишната Роми и едва навършилата годинка Козима. Булката беше облечена в рокля цвят светла глициния на тунизийския стилист Адзедин Алайа, а младоженецът бе в скромен тъмносин костюм. За това пък тъстът бе издокаран пищно, досущ като неговия Дон Корлеоне от прочутата му лента „Кръстникът” – в бял костюм, бледорозова риза и панамена шапка, които пасваха страхотно на гъстата му снежна брада.

Брачната церемония и пищният банкет за поканените стотина гости се състояха в южното италианско градче Берналда, откъдето през 1904 г. тръгва да си търси късмета в Америка дядото на Френсис – Агостино. Там преди известно време се връща внукът и толкова му харесват зъберите недалеч от Йонийско море и град Матера, където Мел Гибсън снима „Страстите Христови”, че купува имението от ХVIII век „Маргерита”. След това му прави пълен ремонт, възстановява пищните барокови орнаменти и фрески като запазва всичко така, както е било по времето на първите му собственици – местните херцози.

Само една екстра си позволява Френсис – край разкошния старинен палат се появява любимият гъдел на обичаната щерка София – басейн. Така е, защото съоръжението й присъства във всичките й ленти, включително и в “Somewhere”, спечелила миналата година голямата награда на кинофестивала във Венеция И там, в имението „Маргерита”, което подарява на младоженците, ако се вярва на в. „Кориере дела сера”, бащата режисира сватбата така, както тази на Кони Корлеоне в първата част на митичния филм „Кръстникът”.

Но Френсис прави не само постановката на брачната церемония, а изпипва всичко покрай нея, включително и менюто за банкета. Режисьорът е фен на местната кухня и решава почелите София и Том гости да вкусят легендарните тукашни гозби, в които сериозно са застъпени шилешкото, рибата, сирената, баклата, цикорията, и местният ситен като арпаджик лук. Допреди броени дни в менюто са включени дори печените на фурна разцепени на две агнешки главички, които са върхът на местната кулинария.

Но после са „свалени” поради опасенията на дъщерята, че те ще отвратят френските и американските гости. Същото се случва и със солената аншоа, която тъдява се хапва премешена с треви като сос на местната паста „ушенца”. Така че в събота вечерта гостите, сред които бе и самият Ал Пачино, наблегнаха на местната моцарела – „бурата”, на изварата от овче мляко, на бобената салата, октоподите на скара, макароните със ситни доматчета и босилек, агнешкото и ярешкото на шиш, ципурки от залива на фурна с гарнитура пюре от бакла и цикория.

Сватбената торта от горски плодове пък бе разрязана точно в 22 часа, когато Берналда бе осветена от мощни фойерверки. Всичко бе здраво полято с вина от личните изби на двамата сватове, които са не само любители на еликсирите, но и техни производители.

Но освен от стотината лични гости на младоженците, те бяха уважени от всичките дванайсетина хиляди жители на родното място на дядо Алфонсо, които ядоха, пиха и се веселиха цяла нощ по улиците на градчето за сметка на неговия прочут и имотен внук.

Водещи новини

Още новини