Съдът отстрани от работа подкупен инспектор на ДАИ

share

Разследван за взимане на подкупи старши инспектор в отдел „Контрол“ на ДАИ - Варна, бе отстранен от поста си, реши окръжният съд.

37-годишният Юри Р. е обвинен в системно взимане на рушвети в края на октомври по досъдебно производство на ТЗ БОП - Варна. Според работници и управители на варненски транспортни фирми инспекторът изготвял актове за извършени административни нарушения.

За да си набави допълнителни доходи, той изнудвал проверяваните от него превозвачи, назовавайки конкретни суми. Зад тези твърдения има конкретни доказателства, събрани чрез специални разузнавателни средства и видеозаписи, които ще бъдат представени, допълват от пресцентъра на окръжния съд.

Адвокатите на Радославов коментират, че в ролята си на старши инспектор в ДАИ той не може да попречи на разследването, като повлияе върху свидетелите и техните показания. Ето защо отстраняването му от работа не е наложително.

Съдът обаче прецени, че Радославов може да създаде пречки за пълното изясняване на истината. Все пак инспекторът има възможност да обжалва вчерашното решение идния вторник пред апелативен съд.

 

Водещи новини

Още новини