Ангел Рашков отива зад решетките

share

Върховният касационен съд потвърди присъдата на Пловдивския окръжен съд, с която подсъдимият Ангел Рашков бе осъден на една година и четири месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим и глоба в размер на 2000 лева. Това съобщиха от Съдебна палата в Пловдив.

Рашков беше осъден отделно от това да изтърпи ефективно и наложеното му условно наказание от една година лишаване от свобода по предишна присъда, тъй като е нарушил изпитателния срок от три години с настоящото деяние.

Той е бил признат за виновен в това, че 14 март 2012 г. в Пловдив е направил опит да даде подкуп в размер на 20 лв. на полицейски орган – Йордан Крачев, за да не му състави акт за установяване на административно нарушение по ЗДП.

На 14 март 2012 г. около 12:15 ч. в Пловдив Рашков управлявал лек автомобил „ БМВ Х6 ”. На „ Асеновградско шосе ” до военното поделение на ГУСВ се провеждала специализирана полицейска операция за проверка за използването на обезопасителни колани и той бил спрян за проверка. Когато му поискали свидетелство за управление на МПС, подсъдимият първоначално казал, че го е забравил вкъщи, а после, че му е взето от началника на КАТ - Стара Загора. Предложил на полицаите сумата от 20 лв. с думите „Момчета, дайте да не правим справки и да пишем актове, ще ви почерпя”. После хвърлил в автомобила банкнота от 20 лв. Полицейските служители уведомили за случилото се дежурния офицер. Междувременно на Рашков бил съставен акт за установяване на административно нарушение.

Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Водещи новини

Още новини