Вкараха в затвора бивш полицай, източвал сметки на болни деца

Булфото
share

На една година и седем месеца затвор ефективно беше осъден бившият полицай, източвал сметки на деца с тежки заболявания. 37-годишният Костадин Лазаров се споразумя с прокуратурата и се призна за виновен пред магистратите в Районния съд в Златоград, съобщава Радио Пловдив.

Припомняме, Лазаров беше задържан през месец юни след серия измами при специализирана полицейска операция на три дирекции - Стара Загора, Пловдив и Смолян. Бившият полицай се свързвал с родителите на болните деца и се представял за бизнесмен, който ще дари крупна сума за лечението им. Той следял обявите в медиите и така набелязвал жертвите. В някои от случаите успявал да накара родителите доброволно да дадат номерата си на дебитни карти или банкови сметки. По същата схема подсъдимият източи и сметката на граничния полицай Ваклин Дюлгеров от Златоград, в която събираше пари за лечението на 18-годишния си син Иво. Лазаров измамил семейства в Стара Загора и Добрич, направил опити за измами в с. Гостиля, общ. Долна Митрополия, както и в София.

Името на Костадин Лазаров нашумя след неуспешен опит да открадне 25 000 лв. от офис на банка през 2006 година в столицата и излежа 5-годишна присъда в затвора за престъплението.

Водещи новини

Още новини