Томислав Дончев: Борисов няма да си подаде оставката, защото бе така смел да спре обществените поръч

share

„Бутането на хора в затвора става с решение на съда, а не на правителството. Обществените поръчки ще се подложени на предварителен контрол. В новия закон обхвата му е разширен, мониторингът ще е по-сериозен. Борисов няма да си подаде оставката, защото бе така смел да вземе мерки за обществените поръчки. Нашата цел е да убедим хората в искреността на нашите намерения”. Това заяви вицепремиерът и министър по европейските въпроси Томислав Дончев в предаването „Панорама” по БНТ.

Попитан защо отричат, че целта със спирането на обществените поръчки е война с Пеевски, Дончев заяви, че правителството не може да си позволи да води войни с отделни фигури.

"Картел означава, че компаниите се намират в сговор, ако някой има такива данни – да ги предостави на КЗК", коментира Дончев твърдението за картел на строителните фирми.

„Новият закон е по-добър от стария. Но той, сам по себе си, не може да гарантира, че всичко ще е наред. Въпрос на стриктен и адекватен контрол на обществените поръчки е”, каза още той.

"По отношението на европейските пари правилата са строги, но по отношение на бюджетните пари – там не са. Има ефекта на заразата. Строгите стандарти да се прехвърлят и в другите институции", коментира Томислав Дончев.

България трябва да получи това, което заслужава, смята още той.

Водещи новини

Още новини