Плевнелиев ще посети Смолян

share

На 7 април, вторник, президентът Росен Плевнелиев ще посети град Смолян. Пред сградата на общината, държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ще бъде посрещнат от почетен караул на военнослужещи от формирование 28330-Смолян. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

На тържествена церемония президентът Росен Плевнелиев ще удостои с Почетен знак на държавния глава доброволни формирования към общини от Област Смолян за приноса им при преодоляване на последствията от природните бедствия и оказване на помощ на местното население през март 2015 г.

Награждаването ще се състои в сградата на Областната администрация. В сградата на Община Смолян държавният глава ще открие изнесено заседание на Съвета за развитие на регионите и националната инфраструктура към президента на тема „Държавна политика за насърчаване на икономическата активност в слаборазвитите и необлагодетелстваните региони на България. Алтернативи на традиционните производства“.

В заседанието ще участват представители на правителството и на местната власт, неправителствени и браншови организации, експерти.

Водещи новини

Още новини