Надежда Нейнски: Прецедентът "Крим" може да дестабилизира цяла Европа

share

За кандидатите ни думите демокрация, принципи и морал имат значение, макар че тези думи напоследък в политиката като че ли не значат нищо. Това каза в сутрешния блок на БНТ водачът на евролистата на "Синьо единство" Надежда Нейнски.

Идеята ни беше да поканим в листата лица, които са утвърдени демократи, добави тя.

Искаме да поставим началото на едно ново отношение към политиката и да утвърдим традиционното отношение на десните партии към политиката. "Синьо единство" се явява за първи път на избори и се надяваме да се превърнем в изненада, заяви Нейнски.

Изборите са състезание за доверието на хората. Не е изненада, че парите могат да извоюват определена обществена подкрепа. Изненада ще е, ако това доверие бъде извоювано с принципи, морал и последователна политика. Това ще се опитаме да направим ние, посочи водачът на евролистата на "Синьо единство".

Според нея темата на енергийната независимост ще бъде основна тема на изборите.

По думите й реакцията на управляващите за кризата в Украйна е страхлива. В момента Русия прави опит да вдигне нова стена. Правителството ни има шанс да стане на страната на демократичните общества. Това, което се случва с Крим, е един опасен прецедент, който може да дестабилизира цяла Европа, каза още Надежда Нейнски.

Водещи новини

Още новини