БСП: Стефан Воденичаров се подлъгва на евтин номер

share

Участието на Стефан Воденичаров в Инициативния комитет за АЕЦ „Белене” беше заради това, че разбира от атомна енергетика. Това каза пред журналисти народният представител от Коалиция за България Антон Кутев.

"Убедени сме, че политиката, която водеше вече повече от 3,5 години това правителство, няма да се промени, с назначаването на Стефан Воденичаров. Той няма как да бъде полезен в този министерски стол, именно затова няма да го подкрепим – не заради съмнения в качествата му, а заради политика, която е провеждана за момента", добави той.

По думите на социалиста, Воденичаров е използван за политически цели, за сдобиване с индулгенция от хора, които никога не са имали отношение с науката и нямат никакво намерение да го придобиват.

"За мен той е имал добри намерения, но резултатът от всичко това е, че той става жертва на кризисен пиар. Сигурно са му обещали куп неща, които той няма да получи. Съжалявам, че човек като него, с толкова високи качества, се подлъгва на този евтин номер. От негова страна няма никакви сигнали за оттегляне, той не е бил член на БСП, неговата функция в Инициативния комитет за „Белене” беше именно такава, че той не е партийно оцветен, това е човек, който участваше с авторитета си на учен, на човек, който разбира от атомна енергетика. Не можем да имаме морален укор към него, защото е бил червен. Не очаквам науката в България да дръпне напред рязко през следващите няколко месеца по две ясни причини – първо, това не се е случило досега заради управляващите, те са двама Борисов и Дянков, които нямат такова намерение и второто нещо е, че това не е предвидено в бюджета, който вече е гласуван. Няма никакви основание да мислим, че се постигат никакви колосални неща", каза още Кутев.

Водещи новини

Още новини