ГЕРБ: Спекулация е, че Воденичаров е човек на БСП

share

"Абсолютни спекулации са, че г-н Стефан Воденичаров е човек на БСП", каза пред журналисти народният представител от ГЕРБ Румен Стоилов.

„За мен няма политическа номинация. Г-н Воденичаров, преди няколко месеца се оттегли от номинацията си за референдума, така че - това са абсолютни спекулации, че той е човек на БСП. За мен Стефан Воденичаров е човек на науката и човек, който би се справил със своите задължения като министър на образованието. Човек с неговата визия и с неговото умение да ръководи, ще се справи”, обясни Румен Стоилов.

Като председател на БАН, Стефан Воденичаров започна много добре да се справя, подготви и започна структурни промени, които винаги сме изисквали, като народни представители, и като представител на научната общност - много добре ще се справя с работата си в качеството на министър на образованието, каза Стоилов.

„Фонд "Научни изследвания" не се управлява лично от министъра на образованието, предполагам, че г-н Воденичаров има своя визия за действието на фонда, да не забравяме, че той е един от сериозните учени в България, доказал се е и със сигурност ще бъде назначен човек, който сериозно ще се занимава с този фонд”, каза Стоилов.

По негови думи, всяко нещо, през което минават средства, трябва да има точни и ясни правила.

„До преди няколко години, фондът разпределяше няколко хиляди лева, когато стават милиони, вниманието се насочва към него. По мое мнение, фондът трябва да е с точни и ясни правила за всички”, каза още той.

Водещи новини

Още новини