Депутати от опозицията напуснаха комисията за корупция

share

Депутати от опозицията напуснаха заседанието на Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта.

Народните представители от ПГ на Коалиция за България Мая Манолова и Атанас Мерджанов и народният представител от ПГ на ДПС Хамид Хамид си тръгнаха преди гласуването в комисията относно решение за самосезиране във връзка с изнесени факти и документално аргументирани публични разследвания, свързани със скандала със строителството върху дюните край Несебър и други заменки и разпоредителни сделки със земи и гори общинска и държавна собственост, за които има данни за корупционни действия на лица от високите етажи на властта.

„Това е поредното лицемерие от страна на ГЕРБ. След като премиерът Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ са съгласни за създаването на нарочна парламентарната комисия на паритетен принцип, която да разнищи скандала Дюнигейт, сега гледаме елементарен опит този случай да се замаже. Не вярваме в намерението на Яне Янев и депутатите ГЕРБ обективно да разнищят този случай”, заяви Мая Манолова.

Според депутата Атанас Мерджанов има процедурно нарушение при провеждането на заседанието, защото то се провежда в парламентарно време.
 

Водещи новини

Още новини