Месото е бракувано и ще бъде унищожено, съобщиха от Агенцията по храните.
Експертите от Областните дирекции по безопасност на храните - Варна, Бургас и Добрич извършват постоянни проверки в обекти от търговската мрежа и общественото хранене, временни и сезонни обекти, туристически обекти, предлагащи оферта тип „all inclusive".
Най-честите нарушения са свързани със съвместно съхранение на различни групи храни, некоректно водене на документацията по системата за самоконтрол, непредставяне на необходимите документи при поискване, липса на контролни термометри в хладилните витрини, неправилна етикетировка, реализация на храни с изтекъл срок на годност, пропуски при заверката на личните здравни книжки, липса на работно облекло на персонала в обекта, лоша текуща хигиена.
Засилените проверки на инспекторите на Българска агенция по безопасност на храните по морските курорти продължават до края на летния сезон, предупреждават от ведомството.