Въвеждат минимално съдържание на месо в колбасите

Pixabay
share

Въвеждат нови изисквания за хранителните стоки.

Новите правила са подготвени от Министерство на земеделието.

Вече задържително ще е описано точното количество на месо в колбасите. У нас има стандарт "Стара планина" за храните, но той не е задължителен.

Това означава, че когато купуваме кренвирши, то съдържанието на месо в стоката ще е минимум 50%, съобщи Нова телевизия.

Подобни ще се изискванията за наденица и други колбаси. При каймата съдържанието на месо трябва да е около 80 процента. Млечните прдукти ще се трябва да се приготвят от поне 5 литра мляко.

Все още не е решено дали ще има изисквания и за безалкохолни напитки, шоколади и други храни.

Целта на изискванията е да се избегне двойният стандарт в храните.

Водещи новини

Още новини