Утре максималните температури ще са между 6° и 11°

share

През нощта ще бъде ясно. Вятърът ще отслабне, но няма да стихне. Минимални температури между минус 5° и 0°, по Черноморието от 0° до 4°, в София около минус 5°.

Утре по-значителни увеличения на облачността ще има над Северна България, а над Южна ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен, западен вятър. Максимални температури между 6° и 11°, в София около 6°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен западен вятър. Максимални температури 8°-11°. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над Стара планина. Ще духа силен, по високите открити части до бурен, северозападен вятър. Максимална температура на 1200 м около около 3°, на 2000 м около минус 4°.

През следващите три дни отново ще се създаде сложна метеорологична обстановка. Още през нощта срещу вторник ще се заоблачи и през деня ще завали, в повечето райони дъжд, който в Западна България бързо ще премине в сняг.

В сряда в по-голямата част от страната вече ще вали сняг, само в източните райони все още ще е дъжд, на места валежите ще са значителни.

В четвъртък и в Източна България дъждът ще премине в сняг, а в Западна валежите ще отслабват, до вечерта ще започнат и да спират.

В сряда и четвъртък ще духа и умерен и силен вятър от североизток и север и температурите ще се понижат, по-чувствително дневните.

Водещи новини

Още новини