Янев: Награждаването на Ангел Марин е по - скандално от това на Доган

share

Награждаването на вицепрезидента Ангел Марин, оспорването му от премиера Борисов и последвалото връщане на отличието, предизвика поредица от изказвания на партийни лидери.

"Награждаването на Ангел Марин е по-скандално, отколкото награждаването на Ахмед Доган", коментира лидерът на РЗС Яне Янев.

Според него Марин трябва незабавно да върне ордена и да се извини затова, че с Георги Първанов не само заблуждават обществото, но и затова, че Първанов се опитвал да дава незаслужени индулгенции на човек, който има тежки вини.

"Ангел Марин през тези 9 години на практика е помилвал 431 лица, като голяма част от тях са откровени престъпници и закоравели бандити. А той се е правил на Господ и е раздавал подаръци според мен не по лична воля, а сигурно с други аргументи, за които обществото трябва да разбере”, заяви Яне Янев.

От РЗС настояват категорично да излезе списъка на тези 431 помилвани лица, за да се види кои са те. „Този списък се пази в дълбока тайна и в сайта на президентството няма нищо друго освен едни голи и нищо не значещи цифри”, завви още Яне Янев.

Водещи новини

Още новини