Росен Плевнелиев: Държавата трябва да бъде платформа за бизнеса

Булфото (архив)
share

Президентът Росен Плевнелиев посети културно-исторически обекти, реставрирани и ремонтирани с подкрепата на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. в Хисаря. Той разгледа реконструирания и ремонтиран павилион "Колонада Момина баня" и част от реставрираната антична крепост Диоклецианополис, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Президентът е гостувал и на семейното предприятие "Натура Фит-Хисаря" в с. Старо Железаре. Държавата не трябва да прави бизнес, а да бъде платформа за бизнеса и да го подпомага с информация и с контакти на потенциални партньори, е коментирал Плевнелиев, след като се е запознал с производствения процес на фирмата.

Предприятието за производство на изделия от сушени плодове и зеленчуци е реализирано по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г., а инвестицията възлиза на 6 млн. лева. От първата копка до пускането на завода в експлоатация са били необходими само 10 месеца, а 90 на сто от изцяло българската продукция е за износ.

В Хисаря президентът Росен Плевнелиев ще поздрави участниците в Балканския шампионат по фолклор "Жива вода - Хисаря 2015 г." и ще отличи победителя във фолклорния конкурс.

Водещи новини

Още новини