Синът на Плевнелиев финтира Стоичков на "Дондуков" 2

share

Кадри как най-малкият син на президента на България Росен Плевнелиев - Павел, финтира с топка в крака Христо Стоичков в кабинета на държавния глава са част от най-новия документален филм за българската футболна легенда.

Лентата е дело на американската телевизия за испаноговорещи “Унивисион” и се казва “Народният Христо”, пише "24 часа".

Самият Стоичков вече почти година е част от екипа, като беше коментатор и на световното в Бразилия това лято. В 20-минутния филм, излъчен онзи ден в САЩ, освен кадрите в президентството, включващи прегръдки с Росен Плевнелиев и импровизираното мачле с малкия Павел, са включени и посещения на всички емблематични за Камата места в България.

Снимано е в ловното му стопанство в Етрополе, във футболната му школа в същия град, където растат нови стоичковци, на Античния театър в родния му Пловдив, в къщата на майка му в Ясно поле и гроба на баща му в същото село, на стадион “Българска армия” и храм-паметника “Св. Алекснадър Невски”.

Ударението на автора - журналист, известен с прякора Граф К., е поставено върху това, че Стоичков е обичан от всички в родината си, затова и филмът се казва “Народният Христо”.

Особено трогателен е моментът, когато Стоичков си спомня за наскоро починалия си баща.

“От него научих, че когато говориш с някого, трябва да го гледаш винаги в очите. Няма значение дали ще кажеш “да” или “не”, това също е отговор. Но не е отговор да кажеш “обади ми се утре”, “ще видим". Той никога не е казал една лъжа, не е обидил никого, не е повишавал глас. Никога!”, спомня си Стоичков и очите му се пълнят със сълзи, показани в едър план от камерата.

Във филма освен Росен Плевнелиев говорят Христо Бонев, Наско Сираков, Стойчо Младенов и Маркиньос.

Водещи новини

Още новини