Майка на две деца ще доказва, че не е мъж

share
Майка на две големи деца от котленското с. Малко село е принудена чрез съда да доказва пола си, научи “Труд”.
 
Наскоро при изваждане на документи от общината в Котел 58-годишната Юнзуле с потрес разбрала, че е вписана като мъж. Информацията бе потвърдена от кмета Хюсеин Дурасъ.

Юнзуле била родена в Малко село. По-късно се омъжила и заживяла в друго котленско село, родили се и двамата й сина. Преди трийсетина години заминала да живее в Турция. Едва преди два-три месеца се върнала отново в България, посетила родното си място.
 
Трябвало да решава наследствени въпроси с родствениците си. Тя пожелала да си извади документи и за да получи българско гражданство. Тръгнала по канцелариите в Котленската община. Служителите обаче я шокирали. Заявили й, че няма регистрирана жена с нейните данни. В документите била вписана вместо Юнзуле с мъжкото име Юнзул.
 
Единственият начин да се оправи чиновническата каша бил Юнзуле да докаже пола си пред съда. Неприятното недоразумение се превърнало и в голяма лична драма за потърпевшата, разказаха от кметството. Жената вече имала внуци и се срамувала, че на нейните години съдът трябва да решава каква е. Случаят ще се гледа от Районния съд в Сливен.

Водещи новини

Още новини