Търсят диспечери, дават заплата от осем бона

share

Държавно предприятие “Ръководство на въздушното движение” (РВД) търси авиодиспечери, обявиха от Министерството на транспорта, съобщи "Труд".

Свободните места за хора, направляващи движението на самолетите над България, са изключително атрактивни, тъй като гарантират месечен доход от около 8000 лева. Отделно на диспечерите се полагат куп други бонуси - безплатно здравно обслужване в разширен обхват за тях и за членовете на семействата им, отпуски в луксозните бази на връх Копитото на Витоша и в Банско, допълнителни отпуски и парични стимули. Високите заплати обаче ще са факт след тригодишен курс на обучение, предвиждат конкурсните условия на РВД.

Изискването към кандидатите за авиодиспечери е да са до 30-годишна възраст и да знаят добре английски език. Свободното боравене с Шекспировата реч ще се удостоверява със сертификати IELTS - 5,5 или TOEFL-71. Единственото друго изискване е да имат висше образование с квалификационна степен “бакалавър”. Специалността няма значение - може да бъде както техническа, така и хуманитарна.

Всички кандидати за работа трябва да преминат компютърен тест по специализиран английски в сферата на авиацията и да са физически здрави. След това отиват на събеседване, включващо практически задачи на тренажор.

Всички, които издържат изпитите за диспечери, ще сключат безсрочен трудов договор, но трябва да работят минимум 5 години в предприятието.

Водещи новини

Още новини