Намаление на данъците могат да очакват 13 300 клиенти на НАП Пловдив

share

Намаление на дължимите данъци могат да очакват 13 300 клиенти на НАП Пловдив, тъй като са подали декларациите си по електронен път с електронен подпис. Това съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

От тях 1700 са еднолични търговци и физически лица, които, използвайки интернет, ще спестят 5 на сто от данък върху общия си доход от 2012 г. 11 600 са фирмите, предпочели онлайн декларирането и с това ще намалят корпоративни данък, който имат да довнасят с един процент, но не повече от 1000 лева.

Общо 31 200 са данъчните декларации, приети до днес в НАП Пловдив, от граждани и дружества. От дирекцията предупреждават, че фирмите, за разлика от физическите лица, имат само седмица, за да се отчетат пред данъчните.

От приходната агенция в Пловдив напомнят, че са осигурени няколко възможности за подаване на данъчни декларации и препоръчват на клиентите си да използват най-удобния за тях.

Гражданите и фирмите извън областния град могат да пуснат формулярите си по пощата с обратна разписка. Те могат да изберат и най-близкия за тях пощенски клон от списъка с 271 станции на "Български пощи" в област Пловдив, с които НАП си сътрудничи. За имащите електронен подпис, най-бързият и лесен начин е чрез интернет, което може да стане по всяко време на денонощието от работното място или от дома.

Водещи новини

Още новини