Поискаха от пенсионер 37 000 лв. за пускане на ток

Булфото
share

ЕVN поиска 37 000 лв. от пенсионер за пускане на ток към нова къща във пловдивското село Войводиново.

„Аз не съм дал толкова пари да построя къщата си, откъде да намеря толкова пари за подобно нещо”, шокирано коментира собственикът Христо Стоянов, съобщи „Марица“. „Сумата е колосална!”, подкрепя го и адвокат Стефан Вълчев, който живеел наблизо и е запознат с казуса.

Христо, който е родом от Родопите, живее в апартамент в Пловдив. Решава да построи фамилния дом във Войводово и да го дари на двете си внучета и снахата, след като преди повече от година загубил сина си.  Христо Стоянов едва не получил удар, когато от ЕVN го уведомили, че за да смени „времянката”, от която в момента черпи ток, с нормален електромер, трябва да плати сумата от 37 368 лева. Къщата ми се намира на десетина метра от останалите постройки във Войводиново, всичко ми е законно, уверява Стоянов.

От енергото му обяснили, че ставало дума присъединяване на обект, който сега е извън регулация“, обясняват оттам. Цената включвала част от разходите за изграждане на присъединителни съоръжения – сред тях са нов трафопост, нови кабелни линии, както и заявената от клиента мощност.   „За всеки имот отделно се прави техническо проучване като етап от процеса по присъединяване на мрежата“, заключили от електроразпределителното дружество.

Водещи новини

Още новини