600 души излязоха на протест в Благоевград

Булфото
share

Около 600 недоволни благоевградчани отново излязоха пред сградата на Община Благоевград, за да протестират срещу високите сметки за ток, като постоянно броят им се увеличава, предаде ‘‘Фокус’’.

В самото начало на протеста организаторите прочетоха и основните искания, които бяха формулирани ясно на общонационалните срещи, които се проведоха вчера в Сливен и в София. В исканията на един от инициативните комитети се казва, че задължават президента на Република България и Народното събрание да упражнят правото си да свикат Велико Народно събрание, както и разбиване катинара на политическата система, тоест всички 240 мажоритарно избрани депутати да понесат персонална отговорност като народни представители, както и активно гражданско участие 50% гражданска квота в институциите.

Иска се още Великото Народно събрание от своя страна да национализира всички ЕРП-та, монополи и концесии, както и проверка на всички приватизационни сделки. Запазва се и искането за намаляване цената на електроенергията. По повод днешния протест кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов предостави специална трибуна, на която всеки може да изрази гражданската си позиция.

Водещи новини

Още новини