ЧЕЗ решава проблема с тока в петричките села

share

ЧЕЗ започва решаването на проблема с тока в петричките села от подножието на Беласица, след като жителите им направиха подписка срещу ниското напрежение на тока. От дружеството обещаха до края на юни да извършат частичен ремонт на далекопровода, който снабдява населените места с електричество. В част от селата са поставени и уреди за измерване на напрежението, предаде БНТ.

Далекопроводът, който снабдява селата от Подгорието с електричество, е дълъг 65 км и е много тежък за експлоатация, казаха от дружеството. Той преминава през силно пресечени гористи терени на височина до 1200 метра и отстраняването на аварии е доста трудно. Ще бъдат ремонтирани рискови участъци.

"Поемаме един такъв ангажимент до края на юни месец да бъде извършен тоя ремонт", заяви Павлин Иванов, ръководител ОРЗ към ЧЕЗ-България.

По време на ремонта ще бъдат сменени стълбове, изолаторни вериги и елементи на изолаторни вериги.

”Второто, което поехме като ангажимент, това е именно да решим проблемите с ниското напрежение”, каза още Павлин Иванов.

В село Камена вече се извършва ремонт. В съседните Самуилово и Беласица в няколко къщи са поставени уреди, които в продължение на седмица ще регистрират параметрите на подаваната електроенергия, за да установят дали има отклонение от стандартните стойности.

"Всички тука в селото се надяваме тоя проблем да се оправи, защото горят много електроуреди, а пък ние не сме виновни за това", сподели Траянка Митрева от село Беласица.

Служители от дружеството, общинското ръководство и селските кметове са си обещали след месец да се срещнат отново, за да видят какво е направено по поставените въпроси и какво още предстои.

Водещи новини

Още новини