Пожар е горял в къща

share

Пожар е горял в къща в местност „Боровец” във Варна. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в града.

В 13,16 ч. днес е получен сигнал за горящ покрив на къща в местност „Боровец”. На място са изпратени два противопожарни автомобила от Втора Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” (РСПБЗН) в кв. „Аспарухово” с общо девет огнеборци. Противопожарните коли са пристигнали на място в 13:23 ч., а минута по-късно е започнало гасенето. Горял е покривът на къща от около 80 кв. м, като огънят се е пренасял и към етажа на къщата. На мястото е пристигнал и автопатрулен автомобил на Четвърто РУП. В момента на възникването на пожара в къщата не е имало никой. Малко по-късно на мястото е дошла собственичката – около 80-годишна жена. В 13:50 ч. на мястото е извикан още един противопожарен автомобил от Първа РС ПБЗН, наложило се е и презареждане на цистерните от хидрант, който е бил на около 1 км от мястото на пожара.

В 14:30 ч. пожарът е ликвидиран. Изгоряла е покривната конструкция и етажа от къщата с мебелировката, лични документи и вещи. Спасени са приземния етаж на постройката, гаража и намиращата се в него кола. Разчистването и дежурството на мястото на пожара е продължило до 15:50 ч.

Предполагаемата причина за възникването на пожара е неправилно боравене с нагревателен уред – по данни на собственичката, когато е излязла от къщата е оставила включена готварска печка. По установяване на причините работи Четвърто РУП.

Водещи новини

Още новини