Марая Цветкова след вчерашния екшън в НС: Гражданите все повече се отблъскват от такива циркове

БНТ
share

 Не ми хареса това, което наблюдавах вчера в Народното събрание. Гражданите все повече се отблъскват от такива циркове. Не мисля, че с такова начало на кампанията ще се свърши нещо смислено по въпроса. Това заяви политологът Марая Цветкова в ефира на БНТ.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 101

„Интересното в социологическите данни е, че хората искат правителство, дори с цената на големи компромиси. Ситуацията е критична. Допитването до избирателите постоянно няма да доведе до резултат”, смята Теодора Йовчева.

Според колегата им Ивайло Илиев „ако сега декларираната избирателна активност е 2 млн. души, реално можем да паднем и до 1,8 млн. На каква социална база ще стъпи едно евентуално бъдещо правителство? Ние отиваме на избори отново без да знаем защо бяха нужни.”

Вечерна риалити програма: ИТН и „Възраждане“ блокираха трибуната на НС, осветлението в пленарната зала беше изгасено

„Виждаме, че има размествания в подредбата и резултатите на партиите спрямо предните избори в изследванията. Дори социологическата гилдия няма еднозначно мнение как ще се подредят тези партии, съответно и нашият коментар ще бъде по-труден. Изчаквателната позиция на партиите без активно действие води до заблатачване на процеси, които се отпушиха след падането на последното редовно правителство”, категорична е Цветкова.

„Оставихме ги да си оправят къщичките, да си видят резултатите, да си четат законопроектите. Какво още? Трябва да се стегнат вече”, пита тя.

„Да се мисли за промяна на правилата е меродавен въпрос, естествено. Или нов участник, или нови правила трябват за нови избори, за да има промяна в резултата”, каза още Илиев.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 101

Водещи новини

Още новини