Инж. Христов от "Спаси София" представи програмата си за район "Подуяне" пред своите съграждани

share

На специално събитие пред стотици свои съграждани, номинацията за кмет на Подуяне на Обединени за София представи своите приоритети за подобряване на живота в района. “Израснал съм тук и отлично познавам проблемите и решенията. Срещите с гражданите, които направихме през годините, пък допълнително ме зареждат с хъс и енергия да се справя с предизвикателствата. Аз наистина се вслушвам в очакванията и идеите на хората.” - заяви инж. Кристиян Христов.

Като свои приоритети за Подуяне той изтъкна изграждането на нов парк Могилите в кв. Левски Г, ремонт на ключови тротоари, нови и красиви междублокови пространства и значително затегнат контрол върху почистването и сметосъбирането. “Ще следя строителството на метрото да приключи в заявените срокове и ще се боря за изграждане на буферни паркинги около новите станции, за да не се задръсти района от прииждащите коли.” - допълни кандидатът за кмет на Подуяне инж. Христов.

ПП-ДБ-"Спаси София" се регистрираха за вота

Пътният инженер обърна особено внимание върху решенията касаещи движението в тази част на града и подобряването на транспорта към останалите квартали на София. Освен спешно изграждане на бул. “Източна тангента”, той посочи като приоритетни за ремонтиране ключови артерии като “Летоструй”, “Панайот Хитов”, “Васил Петлешков” и “Поп Грую”. “Като пътен инженер залагам не на запълване на дупки, а на цялостно ремонтиране на улиците - от край до край. Длъжни сме да осигурим равни улици, широки тротоари с дървета и подобрена пътна безопасност за всички участници в движението.” - каза пред гражданите кандидатът за Подуяне. За решаване на проблема с паркирането, той е предвидил изграждането на нови паркинги, включително и буферен до бъдещата метростанция в Левски Г.

Борис Бонев представи инж. Христов и наблегна на общата им работа в Столичната община. “Нашият кандидат вече е натрупал административен и експертен опит и ще започне да решава проблемите на гражданите от първия ден. Познавам Кристиян и знам, че той е честен и енергичен човек, който ще работи заедно с гражданите и ще бъде достоен защитник на интересите на Подуяне пред Столичната община. Аз от своя страна гарантирам, че заедно ще се борим важните проекти за района да бъдат реализирани и да се осигури финансиране за тях.” - каза Борис Бонев, водач на общата листа за общински съветници и лидер на Спаси София.

Инж. Кристиян Христов е роден и израснал в кв. Левски В. Като част от екипа на Спаси София, той е работил върху ключови проекти за подобряване на транспорта и движението в целия град, вкл. по доклади и стратегии. “Десетките предложения, по които работихме, ми показаха, че има смисъл. Многобройните срещи с хората допълнително ме мотивират да не спираме. Като фен на футболен клуб Левски, наистина бих се съгласил, че трябват дела, а не думи!” - завърши представянето си инж. Христов.

Водещи новини

Още новини