Калфин: Бих наложил вето на бюджета, той е антисоциален

share

Президентът не раздава пари, а гарантира, че институционалния модел работи. Трябва да се борим с малкото да постигнем повече. Трябва инвестиране, а не да харчим, това е нов тип политика, заяви кандидатът на ГЕРБ Росен Плевнелиев.

Във време на криза трябва да се прави инфрастуктура, образование и инвестиция в човешки капитал, категоричен е Плевнелиев. Според Стефан Данаилов по време на криза бедния става по-беден и всичко е на негов гръб. Не трябва да се отказва повишаване на доходите и само да се строят магистрали, заяви Ивайло Калфин. Бих наложил вето на бюджета за следващата година, защото не е социално справедлив, категоричен е червеният кандидат.

Според Меглена Кунева трябва да се повиши потреблението. Без да имаме бюджетен дефицит както в Гърция имаме огромна безработица. Дали трябва да строим спортна цзала за 100 млн. Лв. Или това са парите, които могат да стигнат за всяко училище и техния физкултурен салон. Плевнелиев отговори, че тройната коалиция инвестира 90 млн. Лв. За водно огледало в Кърджали. Бих им прокарал вода на хората в Кърджали а не да им строя това водно блато, категоричен е Плевнелиев.

Водещи новини

Още новини