Цветанов: Изборните резултати ще са катастрофални за опонентите ни

Булфото
share

Най-важното в момента е директният контакт с хората.

Това заяви в Балчик председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща с кандидат-кмета и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ. Необходима е максимална всеотдайност, защото предстоящите избори ще са по-различни, в едно ще бъдат местни и президентски избори, заяви Цветанов.

По неговите думи резултатите от изборите за опонентите на ГЕРБ „ще са катастрофални” и това е на базата на впечатленията, които вицепремиерът в събрал от досегашните си обиколки в страната.

Изборът на сегашния кмет на Балчик е грешка, която може да се поправи, заяви Цветанов. Той определи кандидатът за кмет на Балчик д-р Цветомир Михайлов като надежден и честен човек, с опит в парламента, който познава министрите, което не е маловажно. Цветан Цветанов обърна внимание на необходимостта организацията на изборите да е много добра, за да няма манипулации.

Министърът на вътрешните работи изрично подчерта колко е важен директният контакт с избирателите, защото „хората са жадни да чуят, да видят”. Цветанов е разбрал това след посещението си тази сутрин на балчишкото село Оброчище. След изборите е много важно да не се нарушава комуникацията с малките населени места, заяви Цветанов и допълни „трябва да сме сред хората и да търсим формулата за решение на техните проблеми”, тъй като следват и парламентарни избори.

Той обърна внимание и на един много важен проблем, който касае и района на Балчик – необходимостта да има изградени пречиствателни станции, проблем, който не е бил решаван преди. Цветанов представи идеята за в бъдеще да се провеждат изнесени заседания на Министерския съвет, което ще даде възможност за срещи на министрите с кметовете по места, за да се търсят местните приоритети за регионите.

За Добрич, например, един от приоритетите е обновяването на пътната инфраструктура, защото „за 20 години никой нищо не е направил”, каза Цветанов. По въпроса за ромите и турците у нас той заяви: „Те са част от България и ние трябва да правим всичко възможно те да се чувстват български граждани. Важно е да има комуникация с тях и да не се поддаваме на емоциите от тези дни.”

Водещи новини

Още новини