Болници искат среща с ръководството на НЗОК

  • 23 декември 2020 19:08

  • 570
  • 1
Болници искат среща с ръководството на НЗОК
© bulphoto (архив)

От думите на професор д-р Петко Салчев по-рано днес, става ясно, че и към момента ръководството на НЗОК няма информация колко струва лечението на един пациент с COVID инфекция. В отговор на питането и на готовността въпросът с цената на клиничната пътека да бъде обсъден отново, ако тя се окаже недостатъчна, от Българска болнична асоциация каним ръководството на Касата на разговори, в които да предоставят анализ на цената на клиничната пътека и реалните разходи и заедно да намерим решение на проблем, който вече дава отражения.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Цената на лечението на всеки пациент е различна, но в голяма част от случаите тя драстично надвишава цената на клиничната пътека. Разликата започва от 50% над клиничната пътека, а твърде често надхвърля 100%. Това е и причината преди седмици ББА да оповести, че това ще създаде финансови затруднения на редица болници.

Шефът на НЗОК обясни има ли напрежение в системата и кое ще повлияе върху сигурността на пациентите

Ще изпратим официално писмо до професор д-р Петко Салчев, в което заявяваме готовност да се включим в нови разговори, като предоставим на НЗОК цялата информация, с която разполагаме, както и конкретни предложения за решения.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
570 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
смрт на грб

2020.12.24 | 01:52

1
Няма баце, няма да ви огрее ! Не и в тази мутренска, чифуто-подложена "държава". Целта е всичко друго, но не и опазване живота на местното население. А вие още си рупайте и се делете на зелени, сиви, жълти и още не знам-какви си човечета ! Народа го е казал: Докато лудите се наскачат, умните се наумуват ! Да ви е честит тоталният геноцид срещу българите !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини