Айфеловата кула угасна в памет на жертвите в Шри Ланка

  • 22 април 2019 14:15

  • 413
  • 1
© Getty Images

Светлините на Айфеловата кула в Париж угаснаха в памет на жертвите на кървавите атентати в Шри Ланка, съобщава Ройтерс. Броят на загиналите при вчерашните нападения срещу църкви и хотели нарасна на 290, а над 500 са ранените.

Според последни данни полицията е арестувала най-малко 24 души във връзка със серията от експлозии. Всичките задържани са местни граждани и сега са разпитвани.

Министърът на здравеопазването на страната каза, че местна ислямистка групировка, наречена „Нешънъл Таухид Джамаат”, е отговорна за нападенията. Нападенията са били извършени от седем атентатори камикадзета. Според министъра нападенията са били осъществени с помощта на международна мрежа, информира БТВ.

Властите са започнали разследване за евентуалните връзки на местната групировка с чужди групи.

В нападението загинаха и 35 чужденци, сред които двама австралийци от едно и също семейство, петима британци, двама индийски политически представители, граждани на Турция, на Португалия, Китай, както и няколко американци. Сред жертвите има и трима датски граждани. Според Би Би Си и Ройтерс това са трите деца на датския милиардер Андерс Холш Поулсен.

Засега никой не е поел отговорност за атентатите.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
413 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
да

2019.04.22 | 20:02

1

от айфеловата кула да се направи минаре, а от норт дам джамия

Добави коментар

Водещи новини