Антонио Таяни оцени високо българското председателство на Съвета на ЕС

  • 02 юли 2018 19:44

  • 2395
  • 0
Антонио Таяни оцени високо българското председателство на Съвета на ЕС
© Канал 3

Председателят на Европейския парламент Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент оцени днес като успешно завършилото първо българско председателство на Съвета на ЕС.

България постигна резултати по ключови въпроси за гражданите като прекратяването на геоблокирането, въвеждането на електронните карти за студентите и с даването на ясна перспектива за ЕС на Западните Балкани, отбелязва Таяни в изявление, разпространено от пресцентъра на ЕП. Той допълва, че са необходими повече напредък за промяна на правилата за убежището и цялостен отговор на въпросите, свързани с миграцията.

Председателят на ЕП призовава австрийското председателство, започнало тази седмица, да постави на първостепенно място задачите по миграцията. По неговите думи е необходимо правилата от Дъблин да бъдат променени възможно най-скоро.

Таяни призовава повече внимание да бъде насочено към Африка. Утре председателят на ЕП ще разговаря поотделно в Страсбург с премиерите на България Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и на Австрия Себастиан Курц.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2395 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини